М’які та пишні, смажені в сковороді пиріжки з картоплею, це просто смачно і ситно

Все готується просто і швидко, тісто виходить м’яке та пишне, це просто чудовий обід чи перекус. Просто спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти:

  • тепле молоко, 300 мл;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • борошно, 480 г;
  • дріжджі сухі, 6 г;
  • цукор, 1 ст. л;
  • сіль дрібка.

Для приготування начинки необхідно:

  • картопля, 500 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • олія соняшникова, 30 мл.

Приготування:

Картоплю відварюємо і робимо пюре з вершковим маслом, додаємо обсмажену цибулю і залишаємо остигати.

У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, трохи вмішуємо борошна, залишаємо на 10 хвилин. Вливаємо олію, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке, трохи липке тісто. Накриваємо його та залишаємо в теплому місці на 1 – 1.5 години.

Ділимо тісто на дві частини і кожну розкачуємо в пласт.

На один пласт викладаємо начинку з рівними проміжками. Накриваємо другим пластом і вирізаємо склянкою або чашкою пиріжки так, щоб усередині кожного опинилася начинка. Або робіть пиріжки традиційним способом руками, змащеними олією.

Обсмажуємо пиріжки в розігрітій олії до рум’яності з двох сторін.

Апетитні та ситні, дуже пишні та м’які пиріжки, подаємо зі сметаною. Текстура тіста виходить дуже ніжною і приємною.