Найпопулярніший і простий варіант. Приклавши трохи зусиль, можна отримати ніжні шматочки курки в оригінальному желе.

Щоб приготувати смачну домашню тушонку з курки підійде будь-яка частина тушки птиці, але краще, якщо заготовка буде зроблена з філе стегна, а також ніжок. Найбільш ароматним і соковитим виходить продукт, приготований з птиці, вирощеної у власному домашньому господарстві, але цілком підійде курятина, куплена на найближчому ринку.

Інгредієнти:

куряче філе – 3 кг;

кухонна сіль – дві столові ложки;

подрібнений чорний перець – дві чайні ложки;

чорний перець у вигляді горошин – 10 штук;

сухий кріп – одна чайна ложка;

лавровий лист – 7 штук.

Приготування:

Весь технологічний процес умовно можна розбити на кілька послідовних кроків: Перше, що потрібно зробити – простерилізувати скляну тару: дві літрові банки ретельно очищають содою, промивають, після чого тримають над гарячою парою. Поки скляна тара стерилізується, промивають куряче м`ясо, обсушують, прибирають зайвий жир, але не утилізують – він ще стане в нагоді в процесі приготування. Нарізають філе на дрібні шматочки. Подрібнене м`ясо солять і перчать. Вибір спецій залишається справою смаку, тому, крім стандартного набору з перцю і кропу, можна додати і щось інше. Головне, щоб сіль і спеції повністю покривали кожен шматок курки. Приступають до наповнення ємностей. На дно кожної банки кладуть лаврове листя і неподрібнених чорний перець, потім наповнюють тару м`ясом, не доходячи до самого верху 3-5 см. Далі, натягнувши целофанову плівку на отвори всіх банок (це потрібно для того, щоб пар вільно виходив назовні) поміщають скляні ємності на холодний жарова деко і відправляють в духовку. Потрібно звернути увагу на дуже важливий момент: духовку починають розігрівати (до 200 градусів) тільки після того, як банки виявляться всередині духовки. Якщо це зробити заздалегідь, то скло, моментально нагрівшись, просто лопне. Продукт гасять близько трьох години. За 15 хвилин до закінчення гасіння беруть залишився після оброблення філе жир і поміщають його в каструлю з товстим дном, де розтоплюють до рідкого стану. Банки з м`ясом дістають з духовки і в кожну заливають розтоплений жир. Як відомо, він дозволяє збільшити термін зберігання продукту. Залишається тільки закатати банки металевими кришками і почекати, поки тушкована курятина охолоне, після цього заготовки прибирають в прохолодне місце.