Ну дуже смачний майонез, а головне дешево виходить. А ще такий майонез виходить у всіх

Ніколи не купую майонез: готую без яєць на молоці за хвилину, а зберігається місяць. Від магазинного не відрізнити ні за смаком, ні за зовнішнім виглядом. 

Прекрасний майонез навіть так скажу. Цей майонез можна і до салатів додавати, і до випічки, та куди завгодно! Годиться для всього, хоч на хліб намаж, смачно.

Інгредієнти:

  • Олія соняшникова (без запаху) – 200 мл.
  • Молоко – 100 мл.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 0,5 – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л. або яблучний оцет – 1 ст. л.

Приготування:

У глибоку склянку наливаю олію (без запаху).

Потім наливаю молоко. Молоко я беру 3,2% жирності, але можна й 2,5%. Яке любите. Це не дуже важливо.

А тепер збиваю занурювальним блендером буквально 10 секунд.

Потрібно, щоб молоко з олією змішалося до однорідності (рухами вгору-вниз).

Додаю сіль, цукор, гірчицю та лимонний сік.

Лимонний сік можна замінити на яблучний оцет, але мені подобається саме з соком. Лимонні нотки у майонезі дуже приємні.

Знову збиваю занурювальним блендером секунд 20 (рухами вгору – вниз).

Зберігається такий майонез місяць у скляній банці. Якщо не збираєтеся довго зберігати, можна покласти в пластиковий контейнер. Чудовий майонез готовий! Смачного.