Пропоную вам спробувати, в цьому році, приготувати капусту по дуже цікавому рецепту. Вона виходить дуже і дуже смачною.

Квашена капуста – улюблена закуска багатьох українців, яку легко можна заготовити на зиму. Квашена капуста смакує й окремо, і як один з інгредієнтів до пиріжків, пирогів, вареників, супів, других страв тощо.

Інгредієнти:

  • Капуста – 3 кг
  • Цукор – 150 г
  • Олія соняшникова – 200 мл
  • Морква – 700 г
  • Часник – 1-2 головки
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль (не йодована) – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Приготування:

Капусту шаткую і складаю у велику миску. Туди ж натираю на грубій тертці моркву. Видавлюю часник, перемішую і складаю в банки. Не дуже щільно утрамбовую.

Тепер приготую розсіл (можете назвати його як вам подобається). Для цього, в каструлю вливаю воду і відправляю на плиту. Коли закипить, додаю сіль, цукор і соняшникову олію. Помішуючи, чекаю знову закипання води. Як тільки закипить, вимикаю плиту. Дуже акуратно вливаю оцет, тонкою цівкою і постійно помішую.Відразу після того, як влила весь оцет, розливаю розсіл по банках. Закриваю поліетиленовими кришками і відразу відношу банки в підвал, в прохолодне місце.

Через кілька днів, з банок буде витікати сік від самої капусти. Сік буде тягучим. Не переживайте, через тижнів два, все нормалізується і ви зможете спробувати дуже смачну капусту. Я з такою капусти готую і пиріжки і вареники. А ще, вона смачна просто так, або з картоплею. Обов’язково раджу спробувати.