Секрети вирощування гарного врожаю квасолі в себе на ділянці

Багато дачників засівають квасолю, але часто зустрічаються з невдалими урожаями — невеликими та сухими бобами. Але є спосіб, який допоможе виростити прекрасну квасолю з великими й солодкими бобами. Таємниця успіху полягає в правильному підживленні та дозуванні.

Окрім використання добрив, важливо також враховувати, що квасоля не терпить холоду. Квасолю слід сіяти тільки після того, як температура повітря становить не менше +15 °C. Тож необхідно дочекатися стабільної теплої погоди, переконавшись, що холодні дні минули.

Квасоля також не переносить твердий та глинистий ґрунт, який не дозволяє кореневі системі «дихати». Перед посівом рекомендується розпушити землю та внести компост.

Для отримання великих, соковитих та солодких бобів квасолі, на кожний квадратний метр землі потрібно внести 1 столову ложку суперфосфату, ½ столової ложки калійної солі та 1 столову ложку аміачної селітри.

Отже, розпушений ґрунт, тепла погода та належне удобрення допоможуть виростити вражаючий урожай солодкої квасолі.