Щоб приготувати повидло з яблук, потрібно три інгредієнти та трохи вільного часу.

Повидло виходить густим, як мармелад, бурштиновим, напівпрозорим, ароматним та в міру солодким. Приготуйте смачне яблучне повидло на зиму. З ним і пиріжок, і тост стане справжніми ласощами до чаю.

Інгредієнти:

– яблука 2 кг

– цукор 900 гр

– лимонний сік 3 ст л

– вода 200 мл

Приготування:

1

Так як сьогодні основним нашим інгредієнтом будуть яблука, то нам потрібно, в першу чергу, зайнятися саме ними.

Для початку, давайте їх добре помиємо. Після цього, можемо починати очищати їх від шкірки, серцевини, при цьому розрізаючи їх на частини. Щоб в повидло не були дрібне сміття з кісточок і шкірки, краще промити вже очищені і нарізані яблука водою.

2

Викладаємо яблука в ємність, в якій будемо відварювати їх. Після чого заливаємо водою і ставимо на плиту.

3

Тушкуємо яблука під закритою кришкою до повного розм’якшення, після чого знімаємо з плити.

4

Розварені яблука варто перетерти через сито, щоб повністю зробити їх кашоподібними і однорідної маси.

5

У перетерте яблучне пюре висипаємо цукор. Краще використовувати цукровий пісок, він дрібніше, і з ним легше нам буде працювати.

6

Також додаємо лимонний сік. Це дуже важливий інгредієнт, і не варто його недооцінювати, тому краще все таки додати його в пюре.

7

Ставимо на плиту наше яблучне пюре, і починаємо готувати з нього повидло. За рахунок того, що воно буде нагріватися і кипіти, пюре почне густіти, і формуватися в повидло. Щоб зрозуміти, що повидло вже готове, ви можете покласти пару крапель на тарілку, і перемістити тарілку в вертикальне положення. Якщо повидло не тече (або робить це вкрай повільно), то повидло готове і можна знімати його з плити.

8

Закриваємо повидло в баночки, щоб зберегти частинку вітамінів на зиму. У нас повинно вийти близько 1.2 літра золотисто-янтарного повидла. Важливо, що коли воно охолоне, то стане більш щільним. Тому, якщо ви хочете досягти саме такого результату, просто залиште повидло на час і воно самостійно стане таким (без желатину і агар-агар).