Шпроти домашні. Випадково знайшла рецепт,тепер роблю постійно.

Виявляється, домашні шпроти із салаки чи кільки на смак нічим не відрізняються від магазинних баночок найвищої якості. Хоча сьогодні навіть «найвища якість» цих рибних консервів досить сумнівна. То ж не витрачайте гроші на підозрілий товар, а приготуйте смачні домашні шпроти самостійно. Це дуже просто! І зараз я розкажу, як.

Інгредієнти:

Беремо салаку,в мене 1кг

Очистити рибу,та вимити гарно.

Варимо маринад :

1,5 стакана води

1 ст.л.солі

10 штучки чорносливу

2 ст.л.чаю чорного без аромату

Листя лаврове

Чорний перець

0.5ч.л куркуми

Варимо,та вистудити.

Рибу залити 1 стаканом олїї(я даю менше олії,стакан заварки,олії десь 3ст.л)

Маринад перецідити та залити рибу,я ще положила чорносливу.

Ставимо в духовку на малий вогонь, щоб томилися шпроти, на 2 год, в мене 3 год були.Остудити.

Ще як тушу додаю зверху чорнослив,якщо є лушпиння цибулі для кольору