Сьогодні ділюся дуже смачним салатом, я готую його дуже часто, і скажу вам чесно, цей салат у мене їдять навіть ті, хто не любить буряк!

Смачний салат швидкого приготування, нарізаємо і змішуємо продукти, можна подавати до столу. Такий салат відмінно підійде як на звичайний, так і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Морква – 3 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 чайної ложки (або за смаком)
  • Часник – 3 зубчиків (замість свіжого можна взяти 1 ч.л.сухого)
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Коріандр смажений – 0,5 чайної ложки
  • Гострий перець і чорний перець – за смаком
  • Цукор – 3 чайні ложки
  • Оцет 6% – 3 чайні ложки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (невелика)
  • Олія соняшникова – приблизно 30 мл.
  • Насіння кунжуту – 1 ст.л. без гірки
  • Зелень за смаком

Приготування:

Для салату я зазвичай беру три великих моркви і один середній буряк, або два дрібні. Вибирайте соковиті овочі.

Натираю все на тертці, для моркви по-корейськи.

Додаю сіль, 0,5 чайної ложки, перемішую і руками добре притискаю.

Залишу на 15 хвилин.

Далі додаю часник пропущений через прес і спеції.

Я зазвичай як купила коріандр, відразу його обсмажую на сухій сковорідці 3-4 хвилини, потім подрібнюю. Використовую для цього салату, також для моркви і капусти по-корейськи.

Додаю солодку паприку (у мене копчена), гострий мелений перець і чорний перець (за смаком). Тепер додаю цукор 2-3 чайні ложки.

Додаю 3 чайні ложки оцту, у мене яблучний 6%.

На сухій сковорідці обсмажую насіння кунжуту пару хвилин.

Після цього в сковорідку наливаю олію і обсмажую цибулю.

Цибулю нарізаю соломкою.

Цибулю потрібно обсмажити до золотистого кольору.

Тепер гарячу олію разом з цибулею вливаю на спеції, якщо хочете цибулю можна прибрати і залити просто гарячу олію. Добре все перемішую і всипаю насіння кунжуту.

За бажанням можна додати улюблену зелень.

Добре перемішую і затягую миску харчовою плівкою. Забираю в холодильник на кілька годин. Через деякий час можна спробувати салат і додати додатково сіль або цукор за смаком. Чим довше салат пробуде в холодильнику, тим смачніший він стає.

Салат виходить дуже смачний, соковитий, з приємним ароматом, спробуйте приготувати, сподіваюся Вам сподобається!