Сирники без борошна виходять дуже смачними, з приємною та ніжною текстурою, ароматні та пишні.

Ніжні і смачні сирники зі смаком з дитинства. Найсмачніші сирники на сковороді. Простий рецепт: тісто без грама борошна.

Інгредієнти:

  • сир домашній нежирний, 500 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 2 ст.л;
  • манна крупа, 3-4 ст.л;
  • сіль, дрібка;
  • ванілін за смаком;
  • борошно.

Приготування:

Якщо у вас жирний і вологий сир, відіжміть його.

Сир змішуємо з сіллю та ваніліном, цукром, манною крупою і добре вимішуємо масу. Розбиваємо яйця та вимішуємо масу.

Порада: манної крупи вам може знадобитися і більше, якщо маса виходить рідкою, тому ви можете всипати більше на 1-2 столові ложки.

Залишаємо масу накритою в холодильнику не менше ніж на 30 хвилин, можна навіть залишити на ніч і вранці зробити сирники на сніданок.

Стіл присипаємо борошном, катаємо масу в ковбаску і ріжемо її порційними шматочками, кожен скачуємо в колобок.

Паніруємо сирники в борошні і обсмажуємо на олії до рум’яності з двох сторін.

Сирники без краплі борошна в тісті виходять дуже пишними, м’якими, з легкою хрусткою скоринкою. За бажанням додавайте ванілін.

Подавати можна з будь-якими солодкими десертами та сметаною або сметанним кремом, збитим із цукровою пудрою, медом, абрикосовим варенням чи ягідними соусами.