Сиру аджику з часником та хріном можу їсти хоть щодня! Закриваю на зиму і готую просто так: рецепт без заморочок. 

Цей соус може зберігатися дуже довго в прохолодному місці, не дивлячись на те, що ви не будете його піддавати термічній обробці. Гострий, ароматний і з багатим корисним складом соус.

Інгредієнти:

  • помідори – 2.5 кг;
  • солодкий перець – 500 г;
  • гострий перець – 3-5 шт;
  • корінь хрону – 200 г;
  • часник – 300 г;
  • сіль – 2 ст.л;
  • цукор – 120 г;
  • оцет 9% – 20 мл.

Приготування:

Овочі промиваємо, просушуємо. Всі овочі подрібнюємо блендером або через м’ясорубку.

Помідори ви можете додатково протерти через сито, якщо любите соуси без шматочків шкірки.

Заправляємо соус усіма іншими інгредієнтами.

Розкладаємо соус по стерилізованим баночках, закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.

Такий соус можна використовувати як основу для інших гострих соусів для м’яса і риби, його трохи можна додавати і в перші, і в другі страви, овочеве рагу. Я в такому соусі ще мариную м’ясо і запікаю його в духовці.