Такий найтонший лаваш можна спробувати тільки вдома, в магазині вам не запропонують настільки тонкі коржі.

Приготуйте тонкий домашній лаваш у себе вдома. Такий лаваш можна приготувати дуже швидко і пригощати своїх рідних смачними закусками з лаваша. Млинці виходять найтоншими за рахунок крохмалю в тісті.

Інгредієнти:

борошно, 400 г;

кип’яток, 220 г;

сіль, 1 ч.л;

олія соняшникова, 2 ст.л;

крохмаль.

Приготування:

Крохмаль беріть будь-який, кукурудзяний або картопляний.

Борошно змішати з сіллю і заливаємо кип’ятком, вливаємо олію.

Вимішуємо спочатку лопаткою, щоб тісто охололо.

Коли температура буде нормальною, мішаємо руками.

Укладаємо тісто в пакет і залишаємо на 1 годину.

Добре вимішуємо тісто і залишаємо ще на 30 хвилин накритим.

Ділимо тісто на невеликі шматочки, скачуємо колобки.

Кожен колобок спочатку вмочуємо в крохмаль з двох сторін, потім розкачуємо качалкою в найтонший корж, змащуємо соняшниковою олією і складаємо один на одного.

Обсмажуємо на сухій сковорідці, складаємо стопкою на тарілці і накриваємо пакетом, щоб коржі стали м’якими.

Можна ще змащувати вершковим маслом.

Подаю такі коржі в якості доповнення до салатів, шашликів, інших страв. Вони відмінно підходять для різних начинок, можна зробити шаурму, де буде багато начинки і мало тіста.