Всього по 12 ложок і пиріг готовий: дуже прости рецепт смачного пирога

Цей пиріг ще називають італійський пиріг 12 ложок. Готується він дуже просто – практично всі інгредієнти додаються по 12 ложок. 

Якщо у вас немає кухонних ваг або ви ніяк не можете “подружитися” з бісквітом, то цей пиріг – просто знахідка.

Тісто для пирога готується дуже швидко. За бажанням в нього можна додати заморожені або свіжі ягоди – виходить неймовірно ніжний, смачний та ароматний пиріг.

Інгредієнти:   

  • Яйця – 3 шт.
  • Олія (рафінована) – 12 ст. л.
  • Молоко – 12 ст. л.
  • Цукор – 12 ст. л.
  • Борошно – 12 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Приготування:

Змішайте яйця, олію, молоко, додайте цукор, сіль. Яйця і молоко повинні бути кімнатної температури.

Борошно змішайте з розпушувачем, додайте в отриману масу. Перемішайте – тісто має вийти середньої густоти. Змастіть форму для випікання вершковим маслом і присипте манкою.

Залийте тісто, випікайте 40 хвилин при 180°C. Вимкніть і дайте пирогу постояти ще 10 хвилин у закритій духовці.