Виходить смачніше ніж можна подумати.

Скумбрію на зиму в банках з овочами відрізняє насиченість смаку, соковитість, м’якість овочів та цілісність шматочків риби. Скумбрію можна законсервувати вдома. А з овочами ця риба має неймовірний смак.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 6 шт.;
  • Морква – 1,5 кг.;
  • Помідори – 2 кг.;
  • Цибуля – 1 кг.;
  • Олія – 250 мл.;
  • Оцет (9%) – 8 ч. л.;
  • Цукор 180 гр.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Перець;
  • Лавровий лист.

Приготування:

  1. Цибулю порізати, моркву потерти.
  2. Овочі посолити, поперчити, тушкувати 10 хвилин на олії.
  3. Помідори нарізати, додати до овочів, продовжувати тушкувати ще 15 хвилин.
  4. Рибу розділити на філе (шматочок приблизно 5 см), додати до овочів.
  5. Додати лавровий лист, поперчити, готувати ще 1,5 години.
  6. Наприкінці готування додати оцет.
  7. Готовий продукт розкласти по стерилізованих банках, закрутіть.
  8. Банки вкутати теплим рушником. Залишити до охолодження.

Зберігати в прохолодному темному місці.

Смачного!